Kouluttamisen syventävä kurssi aloitteleville naismetsästäjille

Koulutuskokonaisuus, johon sisältyy 3 viikonloppua kesän aikana Oulun seudulla, sekä yksi maastopäivä lokakuussa pellolla Torniossa!
Koulutus on suunnattu lintukoirien (FCI 7 & FCI 8) omistajille, jotka haluavat syventävää tietoa / ymmärrystä koiran kouluttamisesta ja oppimisesta, kun tavoitteena on yhteiset metsästysreissut. Kouluttamisen lisäksi tutustumme aseen käsittelyyn (haulikko), sekä ampumiseen Esa Heinosen johdolla Oulunsalon ampumaradalla. Syksyllä mahdollisuus lähteä yhdessä peltomaastoon koirien kanssa treenaamaan. Alla koulutuksen runko

Yksi peruutuspaikka vapaana koirapaikalle!

28.-29.5. Koulutuksen perusteet

Koulutuksen kulmakivet ja rakenne, jotka ovat samat tavoitteesta ja lajista riippumatta. Käydään läpi myös koiran metsästyskäyttäytymistä ja hyvinvointia. Tämän viikonlopun aikana opit ymmärtämään:

 • Mistä onnistunut koulutus koostuu ja miten sitä muokataan tarpeen mukaan?
 • Oman koirasi rotutyypillisiä piirteitä ja miten niitä voi hyödyntää koulutuksessa?
 • Miten tavallinen arki vaikuttaa koulutuksen onnistumiseen?
 • Miten voi ennaltaehkäistä erilaisia ongelmia koiran kanssa?

1.-3.7. Metsästyksessä tarvittavat taidot

Perjantai-iltana ampumista klo 16.30-18.00 Oulunsalossa (säävaraus).

Lauantaina ja sunnuntaina käydään läpi metsästyksessä tarvittavia taitoja ja paneudutaan niiden kouluttamiseen. Jokainen saa tehdä koulutussuunnitelmia kohti omia tavoitteitaan koiran kanssa. Osallistujien tarpeiden ja toiveiden pohjalta käydään läpi mm.

 • Noudon kouluttamisen perusteet, sekä vaativammat variaatiot metsästyslajista riippuen
 • Luoksetulon koulutus + ylläpito niin, että se säilyy luotettavana myös maastossa
 • Pysähtymisen ja paikallaan olon koulutuspolku, sekä viretilan vaikutus kokonaisuuteen
 • Muut tärkeät lintukoiran taidot, kuten seuraaminen ja liikkuvista kohteista luopuminen

6.-7.8. Käytännön treeniä koirakoiden suunnitelmien pohjalta

Lauantai-aamu alkaa ampumaharjoittelulla (Oulunsalo), jonka jälkeen jatketaan käytännön treeneihin. Käytännön treeneissä tehdään edellisen kerran teemojen mukaisia harjoituksia jokaisen tavoitteiden mukaan.

 • Haastavammat noudot ulkona
 • Pysähtymisen / paikallaan olon erilaiset häiriöt
 • Luotettava luoksetulo
 • Viretilan vaikutus koulutukseen / koiran itsehillinnän kehittäminen

22.10. Maastopäivä Torniossa

Halukkaat pääsevät treenaamaan peltomaastoon fasaaneilla. Mukaan lähtee myös opas / ampuja. Juoksutuslupa 25e maksetaan erikseen paikalliselle metsästysseuralle.

Jokaiseen viikonloppuun sisältyy teoriaa, sekä käytännön harjoittelua omien koirien kanssa. Teoria järjestetään Kannattavan hallilla osoitteessa Ratamotie 46, 90800 Oulu. Käytännön treenit hallilla, sekä Kiimingissä aidatulla isolla tontilla. Päivien pituus n. 6-8h, riippuen koirakoiden jaksamisesta. Mahdollisuuksien mukaan järjestetään myös vesityötreeniä! Koulutusten välillä pidetään yhteyttä (esim. fb, whatsapp), jotta apua ja neuvoja saa myös itsenäiseen treeniin. Nämä sovitaan erikseen ryhmän kanssa, kun aloitetaan!

Koulutukseen ovat etusijalla aloittelevat naismetsästäjät / koulutuksesta syventävää tietoa janoavat. Mukaan voi tulla matalalla kynnyksellä! Ei tarvitse olla omaa asetta, tai metsästyskokemusta, kiinnostus aihepiiriin riittää. Lisäksi saisi olla ripaus intoa myös koiran kouluttamisen saloihin, sillä sitä käydään kattavasti läpi. Kurssilla ei tarjoilla valmiita vastauksia, vaan etsitään niitä yhdessä!

Koulutuksen hinta 550e, jonka voi maksaa halutessaan myös kahdessa erässä. Hinta sisältää koulutuksen, ammunnat, sekä ALV24%. Osallistujat hoitavat itse ruokailut, sekä mahdollisen majoittumisen. Lisäksi juoksutuslupa 25e, mikäli haluaa ottaa koiran pellolle mukaan.

Kuunteluoppilaat

Kuunteluoppilaat voivat osallistua koulutusviikonloppuihin ilman koiraa 28.-29.5., 2.-3.7., sekä 6.-7.8. Ampumiselle on rajallisesti aikaa, joten sinne voi lähteä halutessaan mukaan katsomaan / kuuntelemaan, mutta harjoitteluaika on varattu koirapaikkalaisille.

Pellolle emme valitettavasti voi lähteä isolla porukalla, joten sinne lähtee vain koirapaikkalaiset.

Varaa kuunteluoppilaspaikka täältä: