Riikka Kokkonen

Eläintenkouluttaja (AT)

Vietin nuoruuteni hevosten ja ratsastuksen parissa, kunnes erilaiset koiraharrastukset veivät mennessään. Suoritin Suomen Eläinkoulutuskeskuksen eläin- ja ongelmakoirakouluttajan opinnot vuosina 2012-2013 ja samaan aikaan myös Kannattava aloitti toimintansa.

Olin vuosia sivutoimisesti alalla, kouluttaen mm. agilityn alkeita, tokoa, nose workia ja rally-tokoa. Kurssien lisäksi olen auttanut koirien omistajia erilaisten käytösongelmien kanssa.

Jatkoin opintojani 2019 eläintenkouluttajan ammattitutkintoon valmistavassa koulutuksessa Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa Kannuksessa ja suoritin näytön keväällä 2020. Eläintenkouluttajan näytössä kouluttajan täytyy kouluttaa kahta eri eläinlajia ja toiseksi eläimeksi valikoitui luontevasti hevonen. Tämän vuoksi olen pitkän tauon jälkeen päässyt työskentelemään myös hevosten kanssa ja toivon sen jatkuvan tulevaisuudessakin.

Pidän yllä ammattitaitoani osallistumalla vuosittain eri ammattilaisten luennoille, sekä koulutuksiin jotka alaani liittyvät. Tässä työssä on tärkeää löytää laaja-alaisesti erilaisia työkaluja asiakkaiden ja heidän eläintensä käyttöön ja kollegoiden erilaiset lähestymistavat auttavat katsomaan asioita monesta kulmasta. Eettisyys ja eläimen hyvinvointi ovat kuitenkin aina ehdottomia kriteerejä kaikissa koulutuksen vaiheissa.

Kotonamme asuu tällä hetkellä kolme koiraa, saksanseisojat Seita (-10) ja Sitka (-16), sekä jämtlanninpystykorva Loimu (-13). Metsästys on koko perheen harrastus ja se rytmittää myös Kannattavan kurssitarjontaa, joka painottuu talvi-, kevät- ja kesäaikaan. Metsästyskoirien koulutus on antoisaa ja mielenkiintoista, joten niille kohdennettua koulutusta on paljon tarjolla. Otan mielelläni vastaan lisää ehdotuksia palvelutarjontaan tämän aihepiirin tiimoila! :)